Praznovali smo

Pustite nam ta svet – nedolžen in drugačen. Naj vsak, ki vanj je ujet, bo pristen, nepopačen … Vse naše pravljice so naše prve sanje. Kdor ne sanjari več, naj ne zahaja vanje. Vse naše pravljice so stvarnost, ne prividi. Kdor sam ni del tega, ne sliši in ne vidi. Pustite nam ta svet … (Vlado Kreslin)

Kulturno-umetniško društvo Dolsko je praznovalo 105. rojstni dan. Na praznovanje smo se začeli pripravljati že takoj po koncu šole, zadnjo septembrsko soboto pa smo sebi in številnim obiskovalcem pokazali, v kakšni formi smo kljub visoki starosti.
Dogajanje se je v kislem vremenu začelo že zgodaj dopoldan, zastor pa je ob spremljavi glasne sirene padel pozno zvečer. Za vse, ki so praznovanje zamudili, je z besedami nemogoče povzeti čudovito vzdušje, za katerega so poskrbeli organizatorji, prostovoljci, nastopajoči, obiskovalci in sponzorji.»Poročilo« o dogajanju bi bilo nepopolno, če ne bi omenili vseh, ki se jim zahvaljujemo. Vseh, ki nam pomagajo ohranjati (naš) svet nedolžen in drugačen. Vseh, ki vedo, da so vse naše pravljice stvarnost, ne prividi. V to močno verjamemo vsi člani društva, vključno z najnovejšimi, najmlajšimi »okrepitvami«. Naš svet vidi in sliši tudi Občina Dol pri Ljubljani, ki za dobre zamisli vedno najde posluh in nam tako pomaga, da uresničujemo sanje, ki so čedalje bolj drzne. Zahvaljujemo se še podjetju Maxxaudio za brezplačen najem projekcijskega platna, projektorja in mešalne mize, Plamenkam za presenečenje, prijazne besede ter vzorno sodelovanje, podjetjem JUB, Pod hribom in Vegov hram, vsem pomočnikom (prostovoljcem), prijateljem, obiskovalcem in nastopajočim – Svetlani Makarovič z gosti, skupinama Maniacs in Jegulja ter mentorjem in udeležencem poletnih ustvarjalnic.


Hvala vsem, ki ste z nami, nam pomagate, nas razumete in obiskujete. Naš svet je odprt za vse, ki želijo vanj vstopiti z dobrimi nameni in odprtimi pogledi.