KUD se je pomladil

Dočakali smo poletje in z njim Kudove poletne ustvarjalnice. Gre za projekt, s katerim želimo člani Kulturno-umetniškega društva ob pomoči Občine mladim ponuditi kakovostno in aktivno preživljanje prostega časa tudi med počitnicami in sklop poletnih srečanj zaokrožiti s predstavitvijo končnih izdelkov – prireditvijo, ki jo bodo z idejami in s svojim likovnim, gledališkim in voditeljskim ter organizacijskim prispevkom sooblikovali naši najmlajši člani.
V zadnjih letih zanimanje mladih za ljubiteljsko kulturno-umetniško udejstvovanje upada. Mi, ki smo ob ljubiteljski kulturi odrastli in smo ji kljub mnogim obveznostim zvesti že deset in več let, pa čutimo dolžnost, da zanimanje za tovrstno ustvarjanje, ki ga vselej spremlja tudi neformalno druženje, okrepimo. Udeležencem ustvarjalnic želimo na eni strani približati umetnost, hkrati pa jim pokazati, da je končni rezultat vedno posledica medsebojne pomoči in sodelovanja ter dobre volje in sproščenega druženja. Pri nas vsak dela vse, učimo se eden od drugega, znamo trdo delati in se ob delu tudi zabavati. Pozdravljamo sveže ideje. Pri nas je dobrodošel vsakdo, ki zna ali si želi sodelovati pri ustvarjanju vsebin, pomembnih za obuditev živahnega dogajanja v kraju in njegovi okolici.
Ponujamo vam nekaj utrinkov s prvega srečanja, vse zainteresirane pa vabimo, da se nam pridružijo in z nami preživijo ustvarjalno poletje. K sodelovanju vabimo tudi potencialne mentorje/pomočnike, ki jih veseli delo z mladimi. Oglasite se nam po elektronski pošti na naslov kud.dolsko@gmail.com ali po telefonu na številko 031-339-436.